Stages

Wie wil er zich niet één week lang een Supastar voelen. Leren dansen, zingen en acteren van echte professionals. Ben je tussen de 6 en 22 jaar dan is deze unieke ervaring echt iets voor jou. Eén week lang bereiden we je voor om op vrijdag te schitteren op een echt podium voor echte toeschouwers. Dat is Supastar: iedereen is een ster!

Naast zang, dans en toneellessen worden er ook een rits aan workshops georganiseerd. En om het helemaal speciaal te maken worden deze gegeven door een heel aantal bekende vakmensen. Ontdek hieronder onze bekende coaches.

Wij hebben er alvast heel veel zin in! 
#Daretodream #Everybodyisastar

Coaches Data, Locaties & Prijzen

Coaches

Emma Van Abbenyen

Zangeres en actrice

Emma Van Abbenyen begon al met dansen op 4-jarige leeftijd. Van Hip Hop tot House, Afro Dance, 50 ies Dance, Latin Salsa, Ballet, Modern, Jazz en ga zo maar door. Naast dansen heeft ze ook een grote liefde voor theater, musical, poëzie en muziek. Ze volgde Woord aan de Academie van Edegem en krijgt pianolessen.

Op 13-jarige leeftijd deed Emma auditie voor de Kunsthumaniora in Antwerpen. Van het derde tot het vierde middelbaar deed ze Woord-Drama en de laatste twee jaren Woord-Drama Muziek. Het is ondertussen al vijf jaar geleden en Emma is hier en daar wat veranderd, maar de meesten zullen haar waarschijnlijk nog kennen als Lisa in Junior Musical Kadanza! Daarnaast heeft ze ook nog meegespeeld in de musicals Oliver Twist en Muerto.

In het weekend geeft ze dansfeestjes en in de schoolvakanties dans- en musicalstages aan kinderen!

Marianne Carlier

Zangeres, actrice en danseres

Marianne Carlier studeerde zang in België en Nederland. Daarna vervolmaakte ze zich door de studies Musical Theatre in New York en Acting For Film in Los Angeles te studeren. Marianne speelde al in verschillende televisieseries zoals Albert II, Professor T, Connie & Clyde, ... Maar is ook te zien in musicals. Ze speelde mee in Domino en afgelopen jaar in Beauty and the Beast. Maar ook als danseres kan ze goed uit de voeten. 

Matthew Michel

Zanger, danser en acteur

Matthew Michel (1988) studeerde in 2011 af in de richting Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Een jaar later, in 2012 won Matthew meteen al de Vlaamse Musicalprijs voor Aanstormend Talent. Hij speelde mee in verschillende musicals; Pinokkio, Saturdau Night Fever, Kuifje, Grease, Er was Eens, Hansje en Grietje en natuurlijk Kadanza Together. Misschien ken je Matthew ook van Ghost Rockers. Daarin speelt hij de rol van Brandon Kent. Voor Supastar zal Matthew voor elke groep een openingsdans verzorgen.

Michiel De Meyer

Surprise BV voor #Startime

Michiel De Meyer werd bekend door zijn rol als Arne in de Vlaamse soap Thuis en de Vlaamse jongerenreeks Ghost Rockers. Maar het begon al veel eerder. Michiel stond reeds op 12-jarige leeftijd op de planken: als kindacteur speelde hij mee in onder andere de Studio 100-musical Pinokkio in 2006. Later volgde hij de opleiding musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, waarna hij in Nederland in verschillende musicals te zien was. In de herfst van 2017 was hij een van de deelnemers van het vierde seizoen van Steracteur Sterartiest wat hij op 28 december 2017 won. Michiel speelde ook nog mee in Beauty and the Beast, The Little Mermaid en in het huidige ’40-’45. In 2019 speelt Michiel mee in Ketnet Musical - Troep!

 

Tinne Oltmans

Zangeres en actrice

Tinne is bij ons vooral bekend als Mila Santiago uit de Studio 100-jeugdserie ‘Ghost Rockers’, maar Tinne heeft altijd al een boon gehad voor musical. Op haar elfde speelde ze Martha in ‘The Sound of Music’, waarna ze besloot om woordkunst-drama te studeren in Antwerpen gevolgd door musicaltheater aan de Fontys Hogeschool Voor Kunsten in Tilburg.

Op het Gala van de gouden K’s van Ketnet werd Tinne zelf al twee maal verkozen tot Vrouwelijke tv-ster van het jaar en ook de Gouden K voor Babe van het jaar mocht ze al mee naar huis nemen.  De reeks ‘Ghost Rockers’ is intussen al aan zijn vierde seizoen toe, en met de film ‘Ghost Rockers - Voor altijd’ wonnen Tinne en haar collega’s zelfs een prestigieuze Ensor voor Beste kinder- en jeugdfilm.

In 2017 deed Tinne mee aan ‘Steracteur Sterartiest’ en eindigde tweede in de finale.

Afgelopen jaar speelde Tinne in verschillende musicals. Ze speelde Doornroosje in ‘Doornroosje de musical’, Juf Ellen in ‘Zoo of Life’ en Doornroosje in ‘Er Was Eens’.

Momenteel werkt Tinne hard aan haar solocarrière met haar eigen band. Wij zijn benieuwd!

 

Lien Sodermans

Zangeres en danseres

Lien is een enthousiaste meid die van actie houdt. Ze geniet van dingen doen met familie en vrienden. Haar grote passie is musical. Ze is dan ook een fan van het eerste uur van SupaStar! Toen ze 12 jaar was, nam ze voor het eerst deel en vanaf dan sloeg ze geen enkele zomer over. Ze had dan ook het geluk mee te mogen spelen in de allereerste Ketnet musical Kadanza. Daarnaast zag je haar misschien al in de Ketnetreeks de ‘Dokter Bea show’ waar ze deel uit maakte van het puberpanel. Een andere grote passie van Lien is dansen. Ze volgt al les vanaf haar 5 jaar. Ondertussen zat ze al in meerdere wedstrijdteams en probeert ze wekelijks de liefde voor dans door te geven aan de kids die les bij haar volgen. Zelf tourt ze momenteel België rond met de dansvoorstelling SNAP XL van fabuleus. In haar vrije tijd is ze ook graag met muziek bezig. Dit doet ze al zingend in de kleinkunstband, genaamd ‘De Ronnies.

Jamie-Lee Six

Surprise BV voor #StarTime

Wie kent er de razend populaire Amber niet? Op haar 16e werd Jamie-Lee uit 300 jongeren verkozen om de hoofdrol in de Ketnetserie D5R te spelen. Niet één dag heeft deze getalenteerde jongedame toneelopleiding gevolgd.  

Haar acteerdebuut begon in 2009 met een rolletje in de VTM-novelle Ella. Jamie-Lee was toen pas elf jaar. Sindsdien kreeg ze in 2015 de award voor de ‘Beste vrouwelijke TV-ster’ op het Gala van de Gouden K’s.  Sinds 2016 is Jamie-Lee ook insider en reporter bij de entertainment nieuwssite TAGMAG news. Ze maakt er grappige filmpjes en interviewt er bekende sterren. Haar meer dan 140 000 fans volgen haar dagelijkse avonturen op de voet en kijken aandachtig naar wat ze doet, zegt en draagt.

Jamie-Lee speelt al negen jaar gitaar en ook piano. Wij vinden het zo cool dat Jamie-Lee bij ons langskomt! In welke week ze langskomt en wanneer, dat zeggen we nog niet!

Laura Tesoro

Surprise BV voor #StarTime

Charlotte Boudry

Zangeres en actrice
Charlotte speelde mee in de musicals Oliver!, Annie, Sprookjesboom (Efteling), Muerto, Ridders van de Ronde Keukentafel... Maar jullie kennen haar waarschijnlijk als Samantha uit Kadanza. Charlotte studeert momenteel muziektheater aan Codarts, hogeschool voor de kunsten in Rotterdam. Binnenkort kan je ze ook zien als Star in de bioscoopfilm 100% Coco New York.

Laurenz Hoorelbeke

Zanger en acteur

Laurenz Hoorelbeke is niet meer weg te denken uit de Vlaamse musicalwereld. Hij begon zijn carrière in het kinderensemble van de musical Pinokkio en na zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel volgden een hele resem ensemblerollen in verschillende musicals (oa. Oliver, Spamelot, Ben X, Shrek). Laurenz kreeg zijn eerste hoofdrol in 2013 als Meneer ‘t Prinske in Assepoester, het tamelijk ware verhaal en daarna volgden er nog vele meer. Kennen we Laurenz niet allemaal als Titus uit Doornroosje, de sprookjesmusical of als één van de prinsen inEr Was Eensof als Dr. Frank in The Rocky Horror Show? Hoorelbeke weet als geen ander hoe belangrijk het is om als artiest een gezond en fit lichaam is te hebben. Hij heeft zich daarom, naast zijn musicalcarrière, toegespitst als gecertificeerd personal trainer voor vele andere artiesten.

Elindo Avastia

Acteur, zanger, TV-host en Youtuber

Wie kent er Elindo Avastia niet?

In Vlaanderen is deze Nerlander vooral bekend geworden als Jimmy uit de Vlaamse televisieserie Ghost Rockers. Zingen, acteren en presenteren zijn z’n grootste hobby's. Tijdens zijn studies aan de Fontys Hogeschool voor Kunsten in Tilburg speelde hij al de hoofdrol in de musical Hair van het Brabants Muziek-Theater. Zo ging Elindo zijn carrière alleen maar in stijgende lijn: met Ghost Rockers on Tour en de musical The Color Purple was het duidelijk dat Elindo vele talenten heeft.

Tegenwoordig presenteert hij voor Ketnet het programma @Elindo en speelt hij in de Stage Entertainment musical Mamma Mia in Nederland. Maar dat is nog niet alles: Elindo heeft zijn eigen YouTube kanaal met vele volgers. Op Elindo’s YouTube-kanaal vind je vlogs, muziek en challenges. Wij kijken uit naar zijn workshops!

Mitch Fabry

Hairstylist en Make-up Artist #Mitchfix

Mitch Fabry studeerde af aan het Sint-Agnes Instituut te Hoboken. Tijdens zijn studies volgde hij nog een extra opleiding toneel, film & musical bij 'Encora'. Gedurende zijn loopbaan in het salon kreeg Mitch de kans om mee te werken aan een theaterproductie. Hierdoor groeide een nieuwe  liefde voor de tv-en theaterwereld. Hij volgde een Masterclass bij 'Mac' om zo meer allround te kunnen gaan werken. Mitch werkte mee aan vele producties (o.a.. West Side Story, 14-18, alle Ketnet musicals,  Swan Lake, Little Mermaid,…) en werd een gegeven moment gepromoveerd tot hoofd 'kap en grime' bij de productie ‘Beauty and the Beast’. Al snel volgden er vele televisieprojecten. 

Als Freelancer gaat Mitch Fabry in de showbusiness al enkele jaren door het leven als MitchFix. “Die naam is ontstaan tijdens de opnames van het eerste seizoen KetnetMusical. Tatyana liet die naam ooit op de set vallen en sindsdien is iedereen die gaan gebruiken”,

Het hoogtepunt van Mitch's carrière tot nu toe was ongetwijfeld zijn deelname aan het Eurosongfestival in Zweden. Daar zorgde hij voor de hairstyling van Laura Tesoro, wat een unieke ervaring was. Iedereen heeft dromen en zo heeft Mitch ook zijn droom waargemaakt: sinds februari is hij de trotse eigenaar van zijn eigen Make-Up trailer waarmee hij Vlaanderen rondtrekt voor verscheidene opdrachten.

Verder droomt Mitch er nog van om op wereldtournee te gaan met een reizende productie om zo zijn horizon en skills te verruimen.  

Naomi Janssens

Actrice uit Campus 12 en @Instaverliefd

Hey! Ik ben Naomi, 20 jaar, student toegepaste psychologie, en kreeg vorig jaar de geweldige kans om de rol van Hanne te vertolken in Campus 12. Ik heb altijd al enorm veel interesses gehad. Als kind wilde ik dierenarts worden, leerkracht, burgemeester, soldaat (ik heb zelfs op de Koninklijke Militaire School gezeten!), en nog veel meer uiteenlopende dingen. Mijn allergrootste droom was echter actrice zijn. Heel eventjes dacht ik dat het me nooit zou lukken, maar ik geloof er sterk in dat als je alles op alles zet, niets onmogelijk is. Dus tip van de dag: geloof in jezelf en ga je dromen achterna!

Soe Nsuki

Dj en comédienne

Soe Nsuki is een griet die graag met van alles bezig is: comedy, break, deejayen en ’t liefste zo weinig mogelijk slapen omdat ze nog zo veel wil bereiken. Soe maakt mopjes op een podium. Ze was eerder finalist in de Culture Comedy Award en de Radio 2 Humorklas! Ze werkte oa ook mee aan het programma Geubels en de Belgen.Eind 2018 ging Soe in première met haar eerste solo avondshow Soetopia voor een volle Arenbergschouwburg. Soe houdt ook heel veel van muziek. Die liefde wil ze met anderen delen door setjes te draaien. Hip hop is haar lievelingsgenre, maar ze is zeker niet vies van andere muziekstijlen. Daarom zijn wij zo blij dat Soe een aantal workshops komt geven: hoe kan je mensen nu écht aan het lachten maken op een podium?

 

Pieter Casteleyn

Musicalacteur

Pieter Casteleyn studeerde in 2015 met onderscheiding af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij producties als “14-18”, “Assepoester, het tamelijk ware verhaal” en “Ons kent ons”. Na zijn afstuderen trok hij een jaar naar Duitsland waar hij in de Andrew Lloyd Webber productie “Love Never Dies” te zien was. Terug in België volgden voorstellingen zoals “Chaplin”, “The Rocky Horror show”, “Slisse&Cesar” en “Arthur, of hoe je koning kan worden”. Daarnaast is Pieter als vaste backingvocal actief voor Helmut Lotti, waarmee hij regelmatig in binnen- en buitenland te zien is.

Verder verleent hij ook zijn medewerking aan de educatieve stukken “Raket naar de maan” en “Romeo&Julia”. Momenteel staat hij in de productie “40-45” en speelt hij Frederic in de Studio100 serie Campus 12. Hij sluit het seizoen af als Faris in de familiemusical “Alladin” van Uitgezonderd.

Baptiste Vuylsteke

Musicalacteur en choreograaf

Deze supa-enthousiaste Baptiste komt naar dé SupaStar zomerstage. Na zijn middelbare opleiding woordkunst drama aan het Lemmensinstituut, maakte Baptiste de oversteek naar Engeland waar hij Musical Theatre ging studeren aan Laine Theatre Arts in London. Na zijn afstuderen in 2015 speelde hij mee in “Evita”, “The Rocky Horror Show”, “Scrooge” en “Spamalot”. 

Hij was assistent choreograaf bij “Magdalena” en was van 2015 tot 2018 huischoreograaf bij “Arte Del Sueno”. Momenteel verzorgt hij de choreo’s van “de CoolKids”, Marmalade. Welkom bij #TeamSupaStar, Baptiste!

Wout Verstappen

Acteur en zanger

Wie kent er Wout Verstappen niet? Zowel voor de camera als live in het theater weet hij velen te bekoren. Wout studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, maar was al van kleins af aan een actieve en energieke creatieveling.

Hij acteerde eerst in diverse reclamespotjes en speelde ook enkele gastrolletjes in Thuis en Zone Stad. Daarnaast startte hij de boysband 5th Avenue. Maar zijn bekendheid kwam natuurlijk als Alex in de succesvolle serie Ghost Rockers. In 2017 mocht hij meespelen in Mozart! de Musical waarna hij de hoofdrol werd aangeboden als Hans in Hans en Grietje, De Sprookjesmusical. Wout zijn grootste droom is dit blijven verder doen: zingen en acteren in het theater en televisie.

Josje Huisman

Surprise BV voor #Startime

We hoeven niemand te vertellen wie Josje Huisman is. Haar voornaam alleen al doet vele kinderogen twinkelen. In 2008 studeerde ze af aan de Dansacademie Lucia Marthas in Nederland. Haar loopbaan als zangeres begon na het winnen van de talentenjacht K2 zoekt K3 waarna ze 7 jaar ‘als blonde K3’ mee heeft opgetreden en gefilmd. Josje bouwt intussen verder aan haar solocarrière. Ze bruist van creativiteit en schrijft zelf haar teksten en melodieën. De favoriete uitspraak van Josje ‘Je bent nooit te oud om te leren’.

Juan Gerlo

Acteur en zanger

Juan Gerlo studeerde Musical aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Zijn stem was te horen in series en films zoals Violetta, Alex&Co. en De Emoji Film. Hij verscheen voor het eerst op televisie in de Sinterklaasreeks Slot Marsepeinstein, maar het grote publiek kent hem vooral als Jonas uit Ghost Rockers, waarmee hij zelfs in de bioscoop verscheen. Ook in Familie en Altijd Prijs was hij te zien als gastacteur. Bij de productie Peter Pan – The Never Ending Story maakte hij als Father Darling zijn professionele debuut op de planken. Nadien speelde hij in Wickie, de musical en Ghost Rockers on Tour tot hij zijn eerste hoofdrol te pakken kreeg als Prins Erik in The Little Mermaid. In 40-45 speelt Juan de rol van De Weert en is hij understudy voor Louis.

Janis van Dorsselaer

Zangcoach
Janis van Dorsselaer studeerde in 2017 af aan haar studie Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Nederland. Al tijdens deze conservatorium opleiding was ze in België te zien in 'Beauty and the Beast', geproduceerd door Marmalade. Na haar eindexamen vertrok Janis naar Duitsland om hier namens Stage Entertainment op tour te gaan met de musical 'Tanz der Vampire', waarin ze zowel een ensemble positie als twee understudyposities voor haar rekening neemt. Door het te behalen van EVT levels is Janis Zowel tijdens haar opleiding als tijdens het werk in professionele musicals is Janis altijd werkzaam geweest als vocal coach, zowel bij verenigingen in België en Nederland en als bij haar collega's in het werkveld.

Tatyana Beloy

Actrice en presentatrice

Tatyana Beloy is actrice en presentatrice. Maar ze is vooral gek van musicals. Om zoveel mogelijk inspiratie op te doen reist ze daarvoor naar New York en Londen. The Lion King, Book of Mormon & Mathilda zijn en blijven haar favoriete musicals.

De kennis die Tatyana door de jaren heen heeft opgebouwd deelt ze graag met anderen. Van daaruit is de musical stage Supastar ontstaan. Uit een passie en vanuit de liefde die ze voor de magische wereld van musical heeft.

Helle Vanderheyden

Actrice en zangeres

Helle Vanderheyden (1990) ging al op heel jonge leeftijd naar de dansles. Klassiek ballet, tapdans, bollywood, tapdans, ... Maar toen ze de musical Mama Mia zag wist ze; dat wil ik ook. Ze deed auditie voor de Musical Theater opleiding van de Fontys Hogeschool in Tilburg en vier jaar later had ze haar diploma op zak.

Helle speelde al in veel verschillende musicals; Domino, Sneeuwwitje, Assepoester en de hoofdrol van Sandy in Grease.

Maar Helle zingt en danst niet alleen op het podium, ze speelt ook Martha in De Kotmadam. En daarnaast heeft ze ook nog tijd om prinses te zijn. Om precies te zijn prinses Iris uit Prinsessia.

Jasmine Jaspers

Actrice en zangeres

Jasmine Jaspers is een Vlaamse actrice.

Jasmine nam al vroeg deel aan musicals. De bekendste waren uiteraard 14-18 waarin ze enkele maanden de hoofdrol Céline overnam. En in Piaf, de musical stond ze aan de zijde van Els De Schepper.

Verder heeft Jasmine ook al heel wat ervaring in het theater, zoals bij het 'Echt Antwaarps Theater'. Natuurlijk zorgt zij ook voor de fantastische vertolking van Fien uit het vrolijke duo Titus en Fien! En dan vergeten we nog de sprookjesmusical 'Er was eens' waar Jasmine een enge slechte fee speelde.

Tania Cnaepkens

Actrice

Tania Cnaepkens werkt al meer dan 20 jaar met kinderen en jongeren rond improvisatie, theater en regie. Ze is muzische coach op verschillende Vlaamse scholen en is één van de vaste lesgevers van de Belgische Improvisatie Liga. Daarnaast kan ze ook nog tijd vrijmaken om als actrice mee te spelen in films en televisieseries zoals Achter de Wolken, Vermist en Cordon. En… Tania is vaste coach toneel voor Supastar! 

Julie Vranckx

Toneel coach
Julie Vranckx (1993) is een jonge, ambitieuze dame die al heel wat watertjes doorzwommen heeft. Ze volgde als kind een opleiding aan de internationale televisieschool en speelde verschillende gastrollen in ondermeer Spoed en Zone Stad. Julie studeerde af als journalist en momenteel werkt ze als online video editor. In haar vrije tijd danst, acteert en zingt ze.
De afgelopen jaren nam Julie zelf deel aan de Supastarstage. De opgedane kennis en passie wil ze nu doorgeven aan een nieuwe generatie. We zijn bijzonder fier op onze oud leerling en vereerd dat Julie de lessen toneel (benjamins) voor haar rekening zal nemen. 

Tim Stuart

Zanger

Tim Stuart is één van onze 'internationale' aanwinsten binnen Supastar. Tim studeerde in Nederland om aan het Rotterdams Conservatorium zijn bachelor Muziek te behalen. Nadien verhuisde hij naar Engeland om aan de Guildford School of Acting in Surrey zijn master in Musical Theatre te behalen. Tim was één van de leden van het ensemble in de musical Soldaat van Oranje. Eén van de langstlopende en bekendste musicals van Nederland. Maar Tim is ook schrijver en componeerde mee de muziek voor de musical Bakewell Bake Off in Engeland. Daarnaast hij is ook nog eens stemacteur. Je kunt hem horen in bijvoorbeeld Masha en de Beer. Tim maakt tijd vrij om de lessen zang te begeleiden

Momenteel kun je Tim ook aan het werk zien in de spektakelmusical 40-45!


Data & Locaties

Periode
Locatie
Benjamin (’07-’13)
intern (met overnachting)
Benjamin (’07-’13)
extern (9u-17u)
Junior (’99-’06)
intern (met overnachting)
Junior (’99-’06)
extern (9u-17u)
Ma 01/07 - Vr 05/07
Antwerpen*
€399 volzet
€240 volzet
€470 volzet
€310 volzet
Ma 08/07 - Vr 12/07
Antwerpen*
€399 volzet
€240 volzet
€470 volzet
€310 volzet
Ma 19/08 - Vr 23/08
Antwerpen*
€399 volzet
€240 volzet
€470 volzet
€310
Ma 26/08 - Vr 30/08
ANTWERPEN*
€399 volzet
€240 volzet
€470 volzet
€310
Ma 28/10 - Vr 01/11
Antwerpen, Het Scoutshuis
€399
€240
€470
€310
* Locatie stage Antwerpen: De Nieuwe Vrede, Vredestraat 16, 2600 Antwerpen
* Voor internen begint de stage telkens op zondag.