Stages

Wie wil er zich niet één week lang een Supastar voelen. Leren dansen, zingen en acteren van echte professionals. Ben je tussen de 6 en 20 jaar dan is deze unieke ervaring echt iets voor jou. Eén week lang bereiden we je voor om op vrijdag te schitteren op een echt podium voor echte toeschouwers. Dat is Supastar: iedereen is een ster!

Naast zang, dans en toneellessen worden er ook een rits aan workshops georganiseerd. En om het helemaal speciaal te maken worden deze gegeven door een heel aantal bekende vakmensen. Ontdek hieronder onze bekende coaches.

Wij hebben er alvast heel veel zin in! 
#Daretodream #Everybodyisastar

Coaches Data, Locaties & Prijzen

Coaches

Emma Van Abbenyen

Zangeres en actrice

Emma Van Abbenyen begon al met dansen op 4-jarige leeftijd. Van Hip Hop tot House, Afro Dance, 50 ies Dance, Latin Salsa, Ballet, Modern, Jazz en ga zo maar door. Naast dansen heeft ze ook een grote liefde voor theater, musical, poëzie en muziek. Ze volgde Woord aan de Academie van Edegem en krijgt pianolessen.

Op 13-jarige leeftijd deed Emma auditie voor de Kunsthumaniora in Antwerpen. Van het derde tot het vierde middelbaar deed ze Woord-Drama en de laatste twee jaren Woord-Drama Muziek. Het is ondertussen al vijf jaar geleden en Emma is hier en daar wat veranderd, maar de meesten zullen haar waarschijnlijk nog kennen als Lisa in Junior Musical Kadanza! Daarnaast heeft ze ook nog meegespeeld in de musicals Oliver Twist en Muerto.

In het weekend geeft ze dansfeestjes en in de schoolvakanties dans- en musicalstages aan kinderen!

Marianne Carlier

Zangeres, actrice en danseres

Marianne Carlier studeerde zang in België en Nederland. Daarna vervolmaakte ze zich door de studies Musical Theatre in New York en Acting For Film in Los Angeles te studeren. Marianne speelde al in verschillende televisieseries zoals Albert II, Professor T, Connie & Clyde, ... Maar is ook te zien in musicals. Ze speelde mee in Domino en afgelopen jaar in Beauty and the Beast. Maar ook als danseres kan ze goed uit de voeten. 

Matthew Michel

Zanger, danser en acteur

Matthew Michel (1988) studeerde in 2011 af in de richting Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Een jaar later, in 2012 won Matthew meteen al de Vlaamse Musicalprijs voor Aanstormend Talent. Hij speelde mee in verschillende musicals; Pinokkio, Saturdau Night Fever, Kuifje, Grease, Er was Eens, Hansje en Grietje en natuurlijk Kadanza Together. Misschien ken je Matthew ook van Ghost Rockers. Daarin speelt hij de rol van Brandon Kent. Voor Supastar zal Matthew voor elke groep een openingsdans verzorgen.

Michiel De Meyer

Zanger en acteur

Michiel De Meyer werd bekend door zijn rol als Arne in de Vlaamse soap Thuis en de Vlaamse jongerenreeks Ghost Rockers. Maar het begon al veel eerder. Michiel stond reeds op 12-jarige leeftijd op de planken: als kindacteur speelde hij mee in onder andere de Studio 100-musical Pinokkio in 2006. Later volgde hij de opleiding musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, waarna hij in Nederland in verschillende musicals te zien was. In de herfst van 2017 was hij een van de deelnemers van het vierde seizoen van Steracteur Sterartiest wat hij op 28 december 2017 won. Michiel speelde ook nog mee in Beauty and the Beast, The Little Mermaid en in het huidige ’40-’45. In 2019 speelt Michiel mee in Ketnet Musical - Troep!

 

Tinne Oltmans

Zangeres en actrice

Tinne is bij ons vooral bekend als Mila Santiago uit de Studio 100-jeugdserie ‘Ghost Rockers’, maar Tinne heeft altijd al een boon gehad voor musical. Op haar elfde speelde ze Martha in ‘The Sound of Music’, waarna ze besloot om woordkunst-drama te studeren in Antwerpen gevolgd door musicaltheater aan de Fontys Hogeschool Voor Kunsten in Tilburg.

Op het Gala van de gouden K’s van Ketnet werd Tinne zelf al twee maal verkozen tot Vrouwelijke tv-ster van het jaar en ook de Gouden K voor Babe van het jaar mocht ze al mee naar huis nemen.  De reeks ‘Ghost Rockers’ is intussen al aan zijn vierde seizoen toe, en met de film ‘Ghost Rockers - Voor altijd’ wonnen Tinne en haar collega’s zelfs een prestigieuze Ensor voor Beste kinder- en jeugdfilm.

In 2017 deed Tinne mee aan ‘Steracteur Sterartiest’ en eindigde tweede in de finale.

Afgelopen jaar speelde Tinne in verschillende musicals. Ze speelde Doornroosje in ‘Doornroosje de musical’, Juf Ellen in ‘Zoo of Life’ en Doornroosje in ‘Er Was Eens’.

Momenteel werkt Tinne hard aan haar solocarrière met haar eigen band. Wij zijn benieuwd!

 

Lennart Lemmens

Acteur uit Campus 12

Lennart Lemmens had zijn eerste eigen programma met Baba Yega en speelde hij verschillende gastrollen in o.a. de buurtpolitie, ROX en Slot Marsepeinstein.

Lennart zegt zelf dat sinds hij kon lopen, hij in de ban was van het theater. Tijdens zijn schoolcarrière speelde hij vaak mee in verschillende amateurprojecten en maakte hij zelf filmpjes met de camera die hij voor zijn achtste verjaardag gekregen had.

Later studeerde Lennart af als regisseur aan de kunsthumaniora, maar hij hoopte stiekem te kunnen acteren.

Bij ‘Campus 12’ waren er maar liefst 7 auditierondes en kreeg Lennart uiteindelijk te horen dat hij de rol van Sam had. Sam zorgt voor de komische, enthousiaste noot en mag vaak gekke toeren uithalen. Wij zijn benieuwd wat hij ons tijdens de stage zal komen aanleren.

Nina Rey

Actrice uit Campus 12

Nina Rey speelt sinds een aantal maanden mee in de succesvolle serie Campus 12. Nina was altijd al gepassioneerd door dans waardoor ze ook in contact kwam met musical. Naast dansen, speelde ze mee in musicals olv James Cooke. Deze jonge duizendpoot heeft 1 grote droom: ooit meespelen in een grote musicalfilm zoals ‘The Greatest Showman’. Wij kijken er alvast naar uit!

Lien Sodermans

Zangeres en danseres

Lien is een enthousiaste meid die van actie houdt. Ze geniet van dingen doen met familie en vrienden. Haar grote passie is musical. Ze is dan ook een fan van het eerste uur van SupaStar! Toen ze 12 jaar was, nam ze voor het eerst deel en vanaf dan sloeg ze geen enkele zomer over. Ze had dan ook het geluk mee te mogen spelen in de allereerste Ketnet musical Kadanza. Daarnaast zag je haar misschien al in de Ketnetreeks de ‘Dokter Bea show’ waar ze deel uit maakte van het puberpanel. Een andere grote passie van Lien is dansen. Ze volgt al les vanaf haar 5 jaar. Ondertussen zat ze al in meerdere wedstrijdteams en probeert ze wekelijks de liefde voor dans door te geven aan de kids die les bij haar volgen. Zelf tourt ze momenteel België rond met de dansvoorstelling SNAP XL van fabuleus. In haar vrije tijd is ze ook graag met muziek bezig. Dit doet ze al zingend in de kleinkunstband, genaamd ‘De Ronnies.

Jamie-Lee Six

Surprise BV voor #StarTime

Wie kent er de razend populaire Amber niet? Op haar 16e werd Jamie-Lee uit 300 jongeren verkozen om de hoofdrol in de Ketnetserie D5R te spelen. Niet één dag heeft deze getalenteerde jongedame toneelopleiding gevolgd.  

Haar acteerdebuut begon in 2009 met een rolletje in de VTM-novelle Ella. Jamie-Lee was toen pas elf jaar. Sindsdien kreeg ze in 2015 de award voor de ‘Beste vrouwelijke TV-ster’ op het Gala van de Gouden K’s.  Sinds 2016 is Jamie-Lee ook insider en reporter bij de entertainment nieuwssite TAGMAG news. Ze maakt er grappige filmpjes en interviewt er bekende sterren. Haar meer dan 140 000 fans volgen haar dagelijkse avonturen op de voet en kijken aandachtig naar wat ze doet, zegt en draagt.

Jamie-Lee speelt al negen jaar gitaar en ook piano. Wij vinden het zo cool dat Jamie-Lee bij ons langskomt! In welke week ze langskomt en wanneer, dat zeggen we nog niet!

Laura Tesoro

Surprise BV voor #StarTime

Tatyana Beloy

Actrice en presentatrice

Tatyana Beloy is actrice en presentatrice. Maar ze is vooral gek van musicals. Om zoveel mogelijk inspiratie op te doen reist ze daarvoor naar New York en Londen. The Lion King, Book of Mormon & Mathilda zijn en blijven haar favoriete musicals.

De kennis die Tatyana door de jaren heen heeft opgebouwd deelt ze graag met anderen. Van daaruit is de musical stage Supastar ontstaan. Uit een passie en vanuit de liefde die ze voor de magische wereld van musical heeft.

Helle Vanderheyden

Actrice en zangeres

Helle Vanderheyden (1990) ging al op heel jonge leeftijd naar de dansles. Klassiek ballet, tapdans, bollywood, tapdans, ... Maar toen ze de musical Mama Mia zag wist ze; dat wil ik ook. Ze deed auditie voor de Musical Theater opleiding van de Fontys Hogeschool in Tilburg en vier jaar later had ze haar diploma op zak.

Helle speelde al in veel verschillende musicals; Domino, Sneeuwwitje, Assepoester en de hoofdrol van Sandy in Grease.

Maar Helle zingt en danst niet alleen op het podium, ze speelt ook Martha in De Kotmadam. En daarnaast heeft ze ook nog tijd om prinses te zijn. Om precies te zijn prinses Iris uit Prinsessia.

Jasmine Jaspers

Actrice en zangeres

Jasmine Jaspers is een Vlaamse actrice.

Jasmine nam al vroeg deel aan musicals. De bekendste waren uiteraard 14-18 waarin ze enkele maanden de hoofdrol Céline overnam. En in Piaf, de musical stond ze aan de zijde van Els De Schepper.

Verder heeft Jasmine ook al heel wat ervaring in het theater, zoals bij het 'Echt Antwaarps Theater'. Natuurlijk zorgt zij ook voor de fantastische vertolking van Fien uit het vrolijke duo Titus en Fien! En dan vergeten we nog de sprookjesmusical 'Er was eens' waar Jasmine een enge slechte fee speelde.

Tania Cnaepkens

Actrice

Tania Cnaepkens werkt al meer dan 20 jaar met kinderen en jongeren rond improvisatie, theater en regie. Ze is muzische coach op verschillende Vlaamse scholen en is één van de vaste lesgevers van de Belgische Improvisatie Liga. Daarnaast kan ze ook nog tijd vrijmaken om als actrice mee te spelen in films en televisieseries zoals Achter de Wolken, Vermist en Cordon. En… Tania is vaste coach toneel voor Supastar! 

Julie Vranckx

Toneel coach
Julie Vranckx (1993) is een jonge, ambitieuze dame die al heel wat watertjes doorzwommen heeft. Ze volgde als kind een opleiding aan de internationale televisieschool en speelde verschillende gastrollen in ondermeer Spoed en Zone Stad. Julie studeerde af als journalist en momenteel werkt ze als online video editor. In haar vrije tijd danst, acteert en zingt ze.
De afgelopen jaren nam Julie zelf deel aan de Supastarstage. De opgedane kennis en passie wil ze nu doorgeven aan een nieuwe generatie. We zijn bijzonder fier op onze oud leerling en vereerd dat Julie de lessen toneel (benjamins) voor haar rekening zal nemen. 

Tim Stuart

Zanger

Tim Stuart is één van onze 'internationale' aanwinsten binnen Supastar. Tim studeerde in Nederland om aan het Rotterdams Conservatorium zijn bachelor Muziek te behalen. Nadien verhuisde hij naar Engeland om aan de Guildford School of Acting in Surrey zijn master in Musical Theatre te behalen. Tim was één van de leden van het ensemble in de musical Soldaat van Oranje. Eén van de langstlopende en bekendste musicals van Nederland. Maar Tim is ook schrijver en componeerde mee de muziek voor de musical Bakewell Bake Off in Engeland. Daarnaast hij is ook nog eens stemacteur. Je kunt hem horen in bijvoorbeeld Masha en de Beer. Tim maakt tijd vrij om de lessen zang te begeleiden

Momenteel kun je Tim ook aan het werk zien in de spektakelmusical 40-45!


Data & Locaties

Periode
Locatie
Benjamin (’07-’13)
intern (met overnachting)
Benjamin (’07-’13)
extern (9u-17u)
Junior (’99-’06)
intern (met overnachting)
Junior (’99-’06)
extern (9u-17u)
Ma 01/07 - Vr 05/07
Antwerpen* VOLZET
€399 volzet
€240 volzet
€470 volzet
€310 volzet
Ma 08/07 - Vr 12/07
Antwerpen*
€399 laatste
€240 laatste
€470 laatste
€310
Ma 19/08 - Vr 23/08
Antwerpen*
€399 laatste
€240 volzet
€470 volzet
€310
Ma 26/08 - Vr 30/08
ANTWERPEN*
€399 laatste
€240
€470 laatste
€310
* Locatie stage Antwerpen: De Nieuwe Vrede, Vredestraat 16, 2600 Antwerpen
* Voor internen begint de stage telkens op zondag.